David Sagens saga

David Sagens saga

David Sagens saga

Det begynte så bra. En kjærlig familie. Troende foreldre og søstre som heiet på gromgutten David. 12 år gammel fikk han en gjennomgripende opplevelse med Gud: ”En Åndens eksplosjon av kraft”. Jesus ble en realitet i livet hans. På skolen gikk det godt og med mange venner var livet bra. Det var heller ikke noe minus å være blant de beste i Taekwondo. Alt så lyst ut for unge David.

Men i 18-årsalderen tok livet en gal retning. Det kristne livet så kjedelig ut. Jeg setter det på vent, tenkte han. Avholdsgutten begynte å gå på fester der det var rikelig med alkohol og hasj. Så gled han videre inn i miljøer der ecstasy og amfetamin hørte med. Nedturen ble bratt og brutal. Jobbene han fikk klarte han ikke å holde på. Gang på gang fikk han sparken fordi han kom for sent eller ruset på jobben. Gjelden hopet seg opp, boligen gikk fløyten. Tanken på den bortkomne sønn begynte å dunke i bakhodet. Det ble flere opphold på avvenningsklikker. ”Du må bekjenne livet ut at du er en rusavhengig”, sa psykologene. Men ut av rusen hjalp de ham ikke.

Sommeren 2012 ringte David på dørklokka til P22 i Osterhausgaten. Der sto 33-åringen, tydelig preget av et hardt liv med heroin og blandingsmisbruk. Motivert for å bli rusfri var han likevel ikke. Han ville bare ha litt hvile og en pustepause. Men bønnebarnet David hadde i så fall valgt feil dør. Han ble møtt med genuin omsorg, og de kristne vitnesbyrdene han hørte rørte ved ham. Sangene og samtalene om Gud og troen gjorde sitt. ”Hele atmosfæren fikk meg til å se i en ny retning”, forteller han. Da han etter noen uker var på vei ut på gata igjen, tok avdelingslederen tak i ham. ”Hun var kjempestreng. Nærmest kommanderte meg til å søke meg inn til behandling på Evangeliesenteret” sier han. Men den ”frivillige tvangen” var det som måtte til.

Og på Evangeliesenteret tok de vel imot ham. Noen sprekker ble det, men han kom tilbake på sporet hver gang. Etter ett år i rehabilitering fikk han begynne på skolen og fullføre Vg3. Dernest ble det ytterligere ett år, nå på Evangeliesenterets bibelskole. Sommeren 2015 skulle han videre, men til hva? Da åpnet det seg en mulighet til å jobbe i TV Visjon Norge. Der arbeider David fortsatt, nå både foran og bak kameraet. David strir ikke med rustanker lenger, men han måtte kjempe i flere år før de forsvant. Et viktig mål for ham er å kunne stå i en tjeneste over tid. ”De strevsomme årene har lært meg mye om hva disiplin er”, sier han.

David Sagens saga slutter ikke her. På jobben traff han en vakker, kristen kvinne. I sommer giftet de seg. Han og Ragnhild er nok en handlekraftig allianse. Morgenen før bryllupet skulle stå, kjøpte de likegodt huset de skulle bo i. Men hus er ikke det viktigste for dem. De vil først og fremst tjene sin Gud. Det vil de sikkert få rikelig anledning til. Sagaen om de to kan bli spennende nok!

Alle historier er ikke like gullkantet som den om David, men menneskeliv blir forandret på P22, det skjer stille og rolig – hver dag. Det vi gjør nytter.

Stiftelsen P22 - Avrusning og motivasjon siden 1979