May Britt vant over rusen!

May Britt vant over rusen!

May Britt vant over rusen!

Som 16-åring var narkotika allerede en del av livet til May Britt. Det ble mange vonde opplevelser og mye dårlig samvittighet i fht familien. Alkohol-, tablett- og heroinmisbruk fulgte. 22 år gammel banket hun på døra til P22. Det ubyråkratiske og lett tilgjengelige tilbudet tiltrakk henne. Oppholdet ble et vendepunkt. Særlig viktig ble opplevelsen av å være verdifull, og den tanken at det var mulig å leve et meningsfullt liv.

”Det var ikke skummelt å be om trøst når man var på det dårligste, og de ansatte var der når de trengtes,” forteller vernepleieren May Britt mange år senere. ”Erfaringene fra P22 er sentrale for at jeg er rusfri i dag. Sammen med Veksthuset i Molde og familien min har P22 vært en viktig byggestein for at jeg skulle bli rusfri”, sier hun.

I dag er May Britt fagutvikler innen rusfeltet i Molde. I to perioder har hun også vært prosjektleder for kommunens ruspolitiske handlingsplan. Hun liker å jobbe med mennesker og arbeider også som miljøterapeut. For et par år siden ble hun sykemeldt pga betennelse i ryggen. Hun fikk valget mellom å gå på smertestillende eller ikke. En alvorlig utfordring for en tidligere pille- og rusmisbruker. ”Jeg valgte det bort og kom etter hvert tilbake i 100 % jobb. Men helt frisk blir jeg nok aldri,” sier hun

May Britt har vært rusfri i 16 år og tenker ikke mye på rus lenger. ”Men jeg har med meg erfaringen fra P22”, sier hun. ”Det dukker opp situasjoner jeg husker derfra, som jeg kan bruke i utvikling av faget og arbeidet mitt i hverdagen. Jeg opplever at det som er viktig er å være tilgjengelig og tilstede i det vi gjør!”

Vi blir takknemlige og ydmyke for historier som dette. Menneskeliv blir forandret på P22, det skjer stille og rolig – hver dag.

Send SMS P22 til 2160 - Gi 200 kr

Din utstrakte hånd til Oslos rusmisbrukere.